Vandanalyser

/Vandanalyser
Vandanalyser2023-05-06T19:12:03+00:00

Klik herunder for at se de seneste

Vandanalyser

Du kan åbne eller downloade resultater fra det uafhængige firma SGS Analytics, som Hornum vandværk har valgt til at foretage de lovpligtige analyser.
Analyserne bliver også tilsendt Vesthimmerlands kommune, som har tilsynet med vandværkerne i hele kommunen.

 

20/12-2017: Ingen Chloridazon i drikkevandet

Foreningen af danske vandværker har opfordret alle vandværker til at teste deres boringer for Desphenyl-chloridazon.
Du har måske i medierne læst eller hørt om, at der er fundet rester af dette sprøjtemiddel i store dele af landet. Desphenyl-chloridazon er rester af et sprøjtemiddel, der blev forbudt for 20 år siden. Inden da blev det blev brugt i forbindelse med dyrkning roer, rødbeder og løg. Sprøjtemidlet er i dag forbudt, men kan stadigvæk sive ned til grundvandet, så derfor skal alle vandværker teste for stoffet fremover. Disse nye retningslinier er netop ved at blive fastlagt i Miljøstyrelsen, og forventes indført i 2018.
Hornum Vandværk har d. 7. december ekstraordinært fået analyseret vores boringer, og resultatet viste ingen spor af ukrudtsmiddelet Chloridazon.

 

25. maj 2018: Ingen Triazol i drikkevandet

Vi har fået analyseret vores drikkeværksboringer for nedbrydeningsproduktet 1.2.4-tirazol og der var heldigvis ingen spor af det i prøverne. Det er et stof som stammer fra fire pesticider som landbruget benytter til at bekæmpe svampesygdomme i korn.

20. maj 2019: Ingen pesticider i drikkevandet

Vi har testet vandet for Chlorothalonil-amidsulfonsyre, som alle vandværker er blevet pålagt af Miljøstyrelsen i den reviderede drikkevandsbekendtgørelse, som trådte i kraft 10. maj 2019. Og der var intet spor af det i prøven. Det er et nedbrydningsprodukt af et svampemiddel, som har været godkendt i Danmark i perioden 1982 – 2000 til brug ved dyrkning af hvede, kartofler, ærter, løg, porrer, solbær, ribs og jordbær.

 

 

 

 

Spar på vandet

Husk at tjekke dit vandforbrug løbende så du ikke pludselig overraskes af en stor regning !